Новини

15.06.2017

Следдипломна квалификация в Гърция

Общо 25 студенти ще имат възможността да учат в два от ней-престижните гръцки университети

Едно от най-големите индустриални предприятия в Гърция Hellenic Petroleum Group , част от което е и дружеството ЕКО България, предприема поредната инициатива, свързана с енергийния бранш и реализация на млади и компетентни хора в него.

Холдингът поднови дългогодишното споразумение за стратегическо сътрудничество с два от най-престижните университети в Югоизточна Европа – Технически университет в Крит и университет Пирея.

Чрез това партньорство ще бъдат осигурени стипендии на общо 25 студенти за специализирана програма за следдипломна квалификация в две от най-елитните гръцки висши учебни заведения.

Всички, завършили образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ или „Магистър“, владеещи високо ниво на английски език и още няколко критерии за подбор, могат да избират между две програми - „Магистърска степен по петролно инженерство“ и „Магистърска степен по енергийна стратегия, право и икономика“ и да кандидатстват. Крайните срокове за подаване на документи са съответно 31 август 2017 г. и 26 юни 2017 г., а стипендии ще бъдат осигурени за 10 от държавите, в които Hellenic Petroleum Group оперира, вкл. Гърция, Кипър, Черна гора, България, Сърбия, Македония.

Програмите включват както теоритични, така и практически упражнения. Студентите могат също да изберат и допълнителни дисциплини според индивидуалния интерес.

Финансовата подкрепа, осигурена от Hellenic Petroleum Group, ще бъде определена за студенти, които отговарят на академичните критерии и са постигнали високи резултати.

Всички, които преминат успешно през подбора, ще започнат обучението си в началото на октомври 2017 г.
Следдипломна квалификация в Гърция

Свали мобилното приложение EKO BG